Alle våre medarbeidere deltar i den nye ordningen som  fra 1.januar- 18 gir pasienter rett til å gå direkte til undersøkelse og behandling hos manuellterapeut/fysioterapeut uten henvisning fra lege. Pasienten mottar likevel offentlige refusjoner som før fordi vi har driftsavtale med det offentlige.

Manuellterapeuten kan også sykemelde, henvise til legespesialist, operative behandlinger, samt henvise til røntgenundersøkelser og fysioterapi.

I tillegg til manuellterapeut, så har fysioterapeutene ved Sortland Fysioterapi og Manuell Terapi spesiell kompetanse og erfaring innen følgende områder:

Idrettsfysioterapi/idrettsmanuellterapi
Vi har lang erfaring med undersøkelse og behandling av idrettsutøvere både på lokalt og nasjonalt nivå.

Treningsterapi

  • Record, også tidligere kalt SET eller slyngebehandling. Bruk av Redcord er trening satt i system for ulike rehabiliterings-og treningsformål. Redcord/slyngebehandling inkluderer en rekke behandlings-og treningsprinsipper med stor vekt på styrke, stabilitet og sansemotorikk, og en prosess som inkluderer veiledning og aktiv oppfølging av egentrening. Hensikten er å fremme visjonen om langvarig bedring, det vil si at bedret funksjon kan opprettholdes, og at risikoen for at plagene vender tilbake kan reduseres.
  • MTT, Medisinsk treningsterapi. Aktiv rehabilitering av ulike pasientkategorier innen ortopedi, nevrologi, hjerte/kar- og lungemedisin, samt i kreftomsorgen.
  • Aktiv med Artrose Pas gjennomgår en artroseskole som skal gi bedre innsikt i artrosesykdommen, behandling og hva de selv kan gjøre for å bedre symptomer og plager. En jobber ut fra retningslinjer som vektlegger informasjon, trening og råd om vektreduksjon (for de med overvekt)  Se også www. aktivmedartrose.no

Barnemanuellterapeut/-fysioterapeut
Inkludert behandling av assymetriske barn

Onkologi
Trening, lymfødembehandling, lipødembehandling, rehabilitering under og etter kreftbehandlinger.

Kvinnehelse
Oppfølging av svangerskap og barsel, inkontinens, bekkenbunnsplager

Trykkbølgebehandling
For akutte eller langvarige smerter i muskulatur, sener og leddbånd

Taping og såletilpassing
Mange av plagene vi finner i rygg, hofte, kne og ankler kan stamme fra føttene dine. SuperSole har mange varianter av innleggssåler som er tilpasset ulike aktiviteter, alt fra toppidrett til daglig bruk.

Triggerpunkbehandling
Med og uten bruk av nåler.

Elektroterapi
Som oftest i kombinasjon (før/etter) annen fysikalsk behandling.

Ergonomi
Vi gjør individuelle utredninger og arbeidsplassbesøk.

Fysioterapeut
Tilknyttet Parkinson.net

 

Kontakt oss: post@sortfys.no